ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Müzik Dünyası
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18 Ekim 2023, 11:46   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balıkesir
Cinsiyet: Kadın
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldığı Beğeni: 4642
Beğendikleri: 1162
@CeReN
Standart Ziynet Sali Kimdir ?

Ziynet Sali, kendini bildi bileli once ailesinin sonra ilk, orta ve lise yillarinda okullarinin solistiydi.

Cocuklugunun ilk 6 yilini Ingiltere’de geciren ve Kibris’a donen Ziynet Sali, lise sonrasi K.K.T.C Kultur Bakanligi T.S.M Korosu’nun en genc solisti olur. Icinde yer alan muzik tutkusu artik hedefi olmustur ve muzik egitimi almak uzere 1994 yilinda sinavlara girer, I.T.U Devlet Konservatuar’ini kazanir ve boylece hayallerinin sehri Istanbul’da muzik egitimine baslar. Egitimi suresince piyano esliginde Ingilizce ve Latin sarkilar soyleyerek profesyonel sahne calismalarina ilk adimi atar.

1999 yilinda konservatuardan dordunculukle mezun olur. Muzik ogretmeni olmustur ama atamasinin gecikmesi uzerine bir taraftan profesyonel muzik calismalarini surdururken diger taraftan da donemin populer bir muzik sirketinde calismaya baslar. Boylece bir cok albumun produksiyonun yapim ve uretim surecine taniklik eder ve bu konuda tecrube kazanir. Calistigi bu sirketten 2000 yilinda ilk albumu BA-BA’yi muzikseverlerle bulusturur. Albumde sarkiyi Turkce ve Yunanca yorumlar. Turkce ve Yunanca sarkilar ve zengin sahne sovlariyla iki kulture ait ogeleri biraraya getirerek hazirladigi konserlerle buyuk ilgi gorur.

2004 yilinda 2. albumu “Amman Kuzum” ulke capinda ses getirir. Albumdeki “Amman Kuzum” ve “Bu Yollardan Geriye Donulmuyor” isimli sarkisi tum radyolarin listelerinde ust siralara kadar yukselir.

2006 yilinda “Mor Yillar” albumu yayinlanir. Bu albumde yer alan “Zordur Oglum” isimli sarki ile ilk kez ulkemizi uluslararasi “Euro Dance” yarismasinda temsil eder. Tum Avrupa’da internet uzerinden yapilan halk oylamasiyla birincilik kazanir. Albumun 2. klibi albume adini veren ve cok sevilen “Mor Yillar” isimli sarkiya cekilir.

Ziynet Sali, Turkiye’de yaptigi albumler ve konserlerle basarisini pekistirmeye devam ederken Yunan medyasinin da dikkatini ceker. Turk ve Yunan Kulturu’nu ve sarkilarini populer boyutta projelendirerek hayata geciren ilk Turk Kadin Sanatci olarak kendisine “Baris Elcisi” unvani verilir.

Muzigin sinirsizligi icinde kendi sinirlarini gelistirmeyi felsefe edinen Ziynet Sali ayni zamanda ruhunda yer alan Akdeniz’in egzotizmi ve romantizminin izlerini muzigine de yansitma arzusu ile 2008 yilinda 4. solo albumu “Herkes Evine”yi piyasaya cikarir. Turkce ve Yunanca 2 CD’den olusan albumun Turkce CD’sinde degerli soz yazari, besteci ve aranjorleri ile calisirken Yunanca CD’de de Yunanli unlu soz yazari ve besteci Sofi PAPA ile is birliginde bulunmustur. Album muzik listelerinde uzun sure ilk siralarda yer alir. Albumden “Herkes Evine” ve “Bes Cayi” isimli sarkilari o yilin en cok dinlenen sarkilari arasinda yer alir.

2009 yili sonunda “Bizde Boyle” isimli Sezen Aksu imzali ilk single calismasini gerceklestirir. 3 versiyondan olusan single sarkisi ve klibi yilin en cok konusulan projelerinden biri olur.

Album calismalarina buyuk bir titizlik ve surekli gelisime yatirim yaparak devam ederken verdigi konserler ve sahne sovlariyla artik yurticinde ve yurtdisinda buyuk ilgi goren ve aranan bir konser sanatcisi olmustur.

2010’da yilin ilk gunu yayinlanan “Ruya” isimli ikinci single calismasi radyo playlistlerini olcumleyen uluslararasi muzik olcumleme sirketi nielsenmusicontrol.com verilerine gore yilin en cok calinan sarkisi olur ve Kral Tv tarafindan odule layik gorulur. Sarki ayni yilin dijital muzik platformlarinda en cok indirilen ilk dort sarkisi arasinda da yerini alir.

2010 yilini “Bize Yeter” isimli ucuncu single calismasi ile kapatir.

2009 ve 2011 yillari arasinda ulkemizin onemli muzik adamlarindan Ozan Dogulu’nun iki albumunde Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Mustafa Ceceli, Kenan Dogulu, Okan Bayulgen gibi sanatcilarla birlikte konuk sanatci olarak yer alir. 2009 albumundeki “Sen Mutlu Ol” sarkisini Ozan Dogulu ile Murat Kucuk yonetmenliginde kliplendirirler.

2011 yilinda yine konuk sanatci olarak yer aldigi Enbe Orkestrasi & Bahzat Gerceker “Kalbim” isimli albumunde seslendirdigi “Dolasayim Damarlarinda” isimli sarkisi kisa surede liste basi olur.

2012 Mayis ayinda cikardigi “Sonsuz Ol” isimli albumunde ulkenin onde gelen soz yazari ve bestecileriyle calisan sanatci bu albumden “Aliskin Degiliz”, “Favori Askim”, “Yanabiliriz”, “Hersey Guzel Olacak”, “Yine Geceler” ve “Deli” isimli sarkilarinin video kliplerini yayinladi. Nihat Odabasi’nin yonetmenligini yaptigi “Hersey Guzel Olacak” isimli video klip yilin en iyi video klibi secildi. Ayni yil yayinlanan “Sonsuz Ol & Remixes” isimli albumunde Ozan Dogulu, Suat Atesdagli, Huseyin Karadayi, Kivanc K, Kaan Gokman, Burak Yeter, Yasin Keles, David Saboy , Emrah Karaduman gibi onemli DJ’lerin calismalari yer aldi.

Istanbul’daki ilk buyuk acikhava konserini Eylul 2012’de KucukCiftlik Park’ta veren sanatciyi 7000 kisi izledi. “Bir Akdeniz Ruyasi” isimli konser; repertuar, ses ve sahne duzeni, koreograf ve sovlariyla yilin en cok konusulan konserlerinden biri oldu. Ziynet Sali’nin hazirlattigi bu konserin DVD’si D&R listelerinde haftalarca bir numarada kaldi.

2013 Eylul ayinda soz ve muzigi Sinan Akcil’a ait “Gelemiyorum Yanina” isimli single’i (yonetmenligini Mete Ozgencil’in ustlendigi video klip ile) muzik listelerinde bir numaraya yerlesti. Bi sure sonra “Sonsuz Ol” isimli albumunde yer alan “Senin Olsun” isimli sarkisinin video klibini yayinladi.

2015 yili agustos ayinda bircok sosyal sorumluluk projesinde de yer alan sanatci konser, turne ve album calismalarini surdururken kendisine yapilan davet uzerine MED Yapim’in hazirladigi ve Kanal D’de yayinlanan X Factor isimli yarismada Emre Aydin, Omer Karacan ve Armagan Caglayan ile birlikte juri uyeligi yapmistir.

2014 yili Eylul ayinda Harbiye Acik Hava Tiyatrosu’nda 5.000 kisiye Yunanli popstar Despina Vandi ile basarili bir konser veren SALI ayni yilin son ayinda; bestesi Yunanli Hristos Rantis ve sozleri Sila Gencoglu’na ait olan “Bugun Adim Leyla” isimli single calismasina imza atmistir. Sanatci bu single’in da icinde bulundugu 2013 yilina ait BKM canli sahne kaydindan olusan akustik 2 CD’lik bir calismayi piyasaya sunmustur.

Ziynet Sali 2015 yili Agustos ayinda “No 6” isimli 11 sarkidan olusan 6. albumunu piyasaya cikarmistir. Bu albumdeki “Mevsimsizim”, “Daginik Yatak” ve “Ceyrek Gonul” sarkilarina cekilen kliplerin yonetmenligini Murad Kucuk yapmistir. Ziynet Sali albumun 4. klibini “Basrol” sarkisina Yunanli yonetmen Apollon Papatheoharis ile Atina’da cekmistir. Albumunu 4 klip ile kapatan Sali 2015’in Agustos ayinda Ozan Dogulu ile feat. yaptigi bir Buray & Gozde Angel sarkisi “Yagmur”u piyasaya cikardi. Eylul ayinda ise Harbiye Acik Hava Tiyatrosunda doner bir sahne uzerinde verdigi “Tum Zamanlar” konseri cok buyuk bir begeni kazandi.

2017 yilinin ocak ayinda ENBE orkestrasi Behzat Gerceker ile bestesi Bulent Ozdemir, sozleri Gunay Coban’a ait “Bir Melekten Hediye” isimli ortak single calisismasina imza atmis ve bu sarkiya Nihat Odabasi yonetmenliginde klip cekmistir. Ziynet Sali 2017 yilinin ilk basarili konserini Bostanci Gosteri Merkezi’nde “Ask Cesmesi” konsepti ile gerceklestirmistir.

Sezen Aksu’ya ait “Deli Divanenim” adli single calismasi Mayis 2018’de DMC etiketiyle yayinlandi.

Agustos 2018’de, kendisine Berk Coskun’un eslik ettigi “Hadi Hoppalara” isimli single calismasi, sarkiya cekilen bir video kliple birlikte, DMC tarafindan yayimlandi.

14 Mart 2019’da Ferdi Tayfur’un 1991 cikisli “Bana da Soyle” sarkisinin cover surumu, Subat 2020’de Tugce Oren’in sozlerini yazdigi “Omrum” sarkisi DMC tarafindan yayimlandi.


ALİNTİ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık