ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Yaþam ve Eðlence > Merak Ettikleriniz
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22 Aralýk 2023, 09:55   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,794
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4628
Beðendikleri: 1150
@CeReN
Standart Geysa nedir? Geysalar hakkinda bilgiler

17'nci yuzyildan beri

Japon kulturunde geleneksel dansci ve sarkici kadinlar olan geysalar, 17'nci yuzyildan beri eglence hayatinda erkek musterilere sarki, dans ve sohbet ile eslik etmektedir. Ilk geysalar taikomoci ya da hokan denilen dansci ve sarkici erkeklerden ibaretti. Ancak daha sonra bu gruplara kadinlar da dahil oldu ve zamanla kadinlarin yaptigi bir meslek haline donustu.

Hayat kadinligi midir?

Peki en merak edilen sorunun cevabi, geysalik hayat kadinligi midir? 1700'lerde geysalik ortaya ciktiginda hayat kadinligi ile ayni goruluyordu. Ancak daha sonra geysalar, resmi toplantilar da dahil olmak uzere cesitli sosyal, politik her turlu toplantiya dahil oldu. Gunumuzde de geysa eglenceleri en pahali eglenceler olarak kabul ediliyor. Geysalar, mesleklerini bir omur boyu surdurebiliyor. Geysalar asla musterileriyle para karsiliginda cinsel iliskiye girmezler. Partilere ve cay evlerine giderler, dans edip sarki soyler ve musterileriyle sohbet ederler.


Sanata ilgileri olmali

"Iyi bir geysa olmanin kriteri nedir?" sorusunun cevabi basit: Iyi bir geysa olabilmek icin genc ve guzel olmaktan ziyade sanata olan ilgi, yetenek ve tatli dil ile musteriyi iyi agirlama gibi ozellikler gerekiyor. Geysalarin bir degil en az birkac sanat dalinda egitim gormesi zorunludur. Meslegi birakan geysalarin musterileriyle evlendiklerine de rastlanmaktadir. Geysalarin eglence ve parti sirasinda yiyecek yemek gibi bir durumlari yoktur. Bu eglencelere dahil olan geysalar cay veya sake icebilirler. Geleneksel geysalik gunumuzde Tokyo'da ortadan kalkmis durumda, basta Kyoto olmak uzere diger yerlerde ise geleneksellikten uzaklasilmis durumda.


Agir sartlar altinda

Her ne kadar eskiden geysa evlerindeki kurallar fazlasiyla kati olsa da ve bu kati olma durumu cesitli filmlere konu olsa da gunumuzde geysa evlerindeki kurallar cok sIki degildir. Sadece musterilerden alinan bahsis ya da hediyelerle bile geysalarin gecinebilmesi mumkundur. Geysa evlerine bagli olan geysalarin sayisinda giderek dusus yasanmakla birlikte geysa olacak kizlar bu geysa evlerine verilir. Adina sIkomi denilen kizlar tum ev isleriyle ilgilenir. Ve disiplini kapabilmesi icin agir sartlar altinda calistirilirlar.


Yabanci dil ogrenmeleri gerekiyor

Geysa kostumleri genellikle ipek ve satenden yapilir. Kullanilan aksesuarlar genellikle kagit, bambu ve ipekten el yapimidir. Kullandiklari takma sac ve peruklar ise gercek insan sacindan olmak zorundadir. Ozellikle gecmiste geysalar gunlerinin cogunu arastirma yaparak, guncel olaylari takip ederek geciriyordu. Politikacilar ve is adamlari ile sohbet edebilecek yeterli bilgiye sahip olmalari gerektigi icin guncel olaylari takip etmeleri gerekiyordu. Gunumuzde geysalarin, turistlerin yogun ilgisinden oturu musterileriyle daha rahat iletisim kurabilmek icin yabanci dil ogrendikleri biliniyor.


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık