ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Yaşam ve Eğlence > Amatör Hikayeler , Şiirler ve Makaleler > iÇRe
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By Sevda
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31 Aralık 2023, 21:10   #1
 
Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 200
Mesajlar: 9,549
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 607
Beğendikleri: 1802
@Sevda
Standart Geçmiş Zamanlar'da Yılbaşı..🎄☃️


Geçmiş Zamanlar'da Yılbaşı..🎄☃️🎄

Geçmiş zamanlardan en eski o özlediğim çocukluğumuzda'ki yılbaşı zamanlarından bahsetmek istiyorum.O dönemlerde yılbaşı keyfi bir başkaydı.
Yılbaşı gelmeden dizlerimize kadar kar yağar,çam ağaçlarının o efsane görüntüsü,çatılardan aşağı doğru sarkan buz sarkıtları, elektrik tellerinin üzerinde karlar,sokak lambasına bakarken lapa lapa yağan kar taneleri,her sokakta üç beş tane kardan adam yapılmış,burnunda ki havuç donmuş,süpürgesi ise rüzgarın hışmına uğramış,etrafında ise kar topları,yerlerde oynayan çocuklardan kalma ve buz tutmuş, ayak izleri birbirini ezmiş,şehir ise karpostalları andıran o manzaralar peri bacaları,dağlar,yollar bembeyaz kara bürünmüş, seyre doyulamayacak kadar izlenilesi..

Tepeden aşağıya doğru kaydığımız buz tutmuş yokuşlar.Evimizin önünden komşu evlerine neredeyse mahalle bakkalına gidecek kadar, kardan sanki patika yolları açılmış gibi konu komşu birikir yol açarlardı.Bizler o yollara sığmıyormuş gibi kaar üzerinden yürür illaki bir muzurluk yapardık.

Kardan adam yapılmışsa sokağımıza ve arkadaşımın ayakkabısın izini biliyorsam eğer derdim'ki ; bana haber vermeden gelmiş der, üzülür kendi kendime küserdim. ,))
Bir daha çağırdığında gitmeyeceğim deyip ertesi gün,
-Sevda haydi gel oynayalım dedildiğinde koşa koşa giderdim.
Sokakta buz tutmuş her yol bize ait'ti elimize ne geçse koşar kayardık,elimiz ayağımız yüzümüz kıpkırmızı olana dek. Üşümek nedir bilmezdik,oyunlar tatlı gelirdi.Sokaktan geçen komşu teyzeler,amcalar bize seslenirlerdi.
-Buradan nasıl geçeceğiz yollarda kayıyorsunuz, biz burda yürüyemiyoruz derlerdi. ,))
Annem ile sokağa çıktığımızda yada bir alışverişe filan,
-Anne burdan değil şuradan gidelim biz orada kaydık derdim, yolumuz uzasada karda yürümek keyifliydi.Her yıl çizme,bot alınırdı.O yeni alınlış çizme ile kar'a basınca o sesi duymak keyifli,eğlenceli gelirdi.
Üzeinde bir iz bile olmamış kar üzerinde ayak izlerimle yazı yazardım.
Yılbaşı geliyor derlerdi heyecanla beklerdik,kutlama heyecanı sarardı.
Kardeşimle sevinir ne yapalım o gün akşam dışarıda arkadaşlarla yine kayalım mı der,kararlar verilirdi ve o günü beklerdik.Babam,Annem ise bilet alalım belki bize çıkar milli piyango derlerdi.Babam o gün akşam eve gelirken herşeyi almış olurdu,sobamız yanardı sıcacık.Tv'de ise o zamanlar TRT ve Star kanalı vardı.Soba etrafında oturur,babamın bize aldığı meyveler çerezler,soba üzerinde kestaneler,patlamış mısır,o güne özel tatlı eksik olmazdı,içecekler herşey alınmış olurdu.
Bilet çekilişini izlerdik ve o piyango bize hiç çıkmadı. ,)) Heyecanını yaşamak bir başkaydı,sabahında okul olmadığı için sokağa çıkmak isterdik,ailemiz izin vermezdi arkadaşlar kapıya gelirdi,Annem ise tamam yarım saat sadece derdi.Biz o yarım saati unutur eğlenirdik,sokak lambaları altında kar'ın adeta pırlantaları anımsatan o eşsiz ışıltılarını izlemek,bir de kar yağıyorsa ağzımızı havaya açar kar yakalama oyunu oynardık. Bizim zamanımız da öyle,dolu dolu yılbaşı kutlanmazdı.Yılbaşı geliyor diye sokaktaki sesimize kimileri yılbaşıda neymiş derler,ayıplarlardı.Biz onları duymamak için oradan uzaklaşırdık.
Babama,komşular bize yılbaşı geliyor dediğimizde kızıyor dediğimde,herkes kutlamaz derdi.Bizim kutluyor olacağımıza sevinir,mutlu olurdum.Şimdi'ki zamanlar gibi ağaçlar katledilmez di o çam ağaçlarını yerinde canlı görmek,üzerinde ki karları sallayıp acaba üşüyormu düşüncesi ile çocuk aklımla,bir çok cam ağaçlarının dallarını sallayıp kurtarmışlığım var. ,)) Bizim yılbaşı kutlamamız buydu,sevinci buydu,çocuklukta yılbaşı günleri bir başkaydı..
Şimdi ise ne tadı var ne tuzu,ne varsa çocuklukta yaşanmış o günlerin kıymetini hâlâ arar olmuşuz.

Geçmişte yaşadığımız acılarımızı,kayıplarımızı,hastalıkları yeniden yaşatmasın Rabbim...
Dilerim en güzel günler yarınlardadır.
Yeni yılınız geçmişteki kötü günleri unutabileceğimiz yıl olması dileği ile,saygılar sevgiler herkese.
Mutlu yıllar.🎄☃️🎄

~iÇRe

CiCeK ve aSy bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık