ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18 Mayýs 2024, 10:03   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Kopek Kiyafetleri, Tasmalari ve Yataklari Nasil Yikanir?

Kopek ve kedilerinizle yasamda temizlik ve hijyen kurallarini uygulamak hem onlarin hem sizin sagliginiz icin oldukca onemlidir.

Bu gune kadar tum makalelerde kopek nasil yikanir? Kedi kum kabi nasil temizlenir? Tuy bakimi nasil olmali? gibi konular sIkca irdelenirken evcil hayvan malzemelerini temizlemek icin uretilen urunler hic deginilmemis bir konudur.

Amerikan Evcil Hayvan Urunleri Dernegi'nin birkac yil once yaptigi bir arastirmaya gore, Amerikalilar evcil hayvanlarina 72 milyar dolar para harcamaktadirlar. Bu rakamin bir kismi yer silme urunleri, koku giderici sprey ve kopek bakim ve temizlik malzemeleri oldugu bilinmektedir.

Kedi ve kopek aksesuarlari oldukca pahali ve ozel urunlerdir. Bu sebeple bu urunler uzun yillar kullanilmaktadir. Kiyafetlerin, tasmalarin, yataklarin temizliginde ozel urunler kullanmak gerekmektedir. Kedi ya da kopeginizin tenine temas eden bu tip urunlerin temizliginde kullanilan malzemeler kimyasal madde icerdiginden, deterjan alerjisi vakalari oldukca sIk rastlanan bir durumdur.

Genelde deterjan alerjisinin belirtileri, kedi ve kopeklerde kullanilan temizlik malzemesi oldugu en son akla gelendir. Alerjilerde daha cok gidalar ve cevresel faktorler suclanmaktadir.



Kopek Kazaklari ve Giysileri Nasil Yikanir?

Kopeginizin kiyafet ve aksesuarlarinin bakimini yaparken kendi kiyafetlerinizde oldugu gibi, evcil hayvan camasirlari icin de ayni kurallarin coguna uymaniz gerekir. Dikkat etmemiz gereken sey, kedi ve kopeklerin tenine zarar vermeyen kimyasal maddelerden ya da biyolojik maddelerden uretilen kopek temizlik malzemeleri kullanilmaktir.

Bakim etiketini okuyun. Cogu kopek kazagi ve giysisi makinede veya elde yikanabilir.

Kopek kiyafetlerinin yikama sirasinda takilmalarini onlemek icin tum fermuarlari ve dugmeleri kapatin.

Kucuk esyalari makinede yikarken file canta kullanin. Bu, karisIkliklarin, kucuk parcalarin dokulmesinin ve fazla killarin camasir makinesine kacmasini onleyecektir.

Giysilerde camur veya yemek lekeleri varsa, yikanabilir kumaslar icin leke cikarici kullanin. Parmaginizla veya yumusak killi bir firca ile lekeye uygulayin.

Parfum veya boya icermeyen hipoalerjenik bir deterjan kullanin. Ozel evcil hayvan deterjanlari satin alabilir ve kullanabilirsiniz. Parfum ve boya iceren sert deterjanlar cilt tahrislerine ve hayvanlarda sorunlara neden olabilir.

Asiri yuksek kurutucu isisindan dolayi cekme olmamasini saglamak icin tum giysileri ve aksesuarlari havayla kurutun.



Kumas Kopek Tasmalari Nasil Temizlenir?

Kopegin derisiyle temas eden tasmalar duzenli olarak temizlenmelidir. Naylon ve kumas tasmalar, gezdirme takimlari kolayca yikanabilir.

Kucuk bir kovayi doldurun ve ilik veya sicak suya batirin. Evcil hayvan hipoalerjenik deterjanindan az miktarda ekleyin. Tasmanin en az 30 dakika islanmasina izin verin.

Lekeleri temizlemek icin eski bir dis fircasi gibi yumusak bir firca kullanin. Sert lekeler icin fircanin uzerine bir miktar deterjani direkt kullanmaniz gerekebilir.

Durulamak icin iki kez sadece su bulunan kapta bekletin ve kurumaya birakin. Tasma tamamen kuruyana kadar kullanmayin.



Evcil Hayvan Yataklari Nasil Temizlenir?

Sadece evcil hayvanlar icin lanse edilen deterjanlar olsa da, boya veya koku icermeyen yumusak bir deterjan kullandiginiz surece, evcil hayvaninizin yatak takimlarini ve pelus oyuncaklarini camasir makinasinda guvenle yikayabilirsiniz.

Yikamadan once, kilifi cikarin , lekelere on islem yapin ve mumkun oldugunca fazla kopek tuyunu cikarmak icin yatak takimini elektrik supurgesi ile vakumlayin veya cirpin. Bu, camasir makinenizin drenaj sisteminin tikanmasini onlemeye yardimci olacaktir. Eklenen parfum nedeniyle evcil hayvanin cildini tahris edebilecek sivi yumusatici kullanmayin.



Mama Kabi, Tuvalet Kabi ve Oyuncaklar Nasil Temizlenir?
Mama kabindaki kurumus yemek artiklarini islatarak yumusatin.

BulasIk makinesinde ya da elde deterjanla yikayarak temizleyin.

Bol su ile duruladiktan sonra kullanin.



Genel ev temizliginde kullanilan yer silme deterjani cogunlukla kedi ve kopekli evler icin uygun degildir. Yuksek oranda klor ve alerjik kimyasallar iceren bu tip deterjanlar yerine kedi ve kopeklere zarar vermeyen biyolojik temizleyiciler kullanilmalidir. Dogru deterjan kullanmayan ailelerin evcil hayvanlarinda bir cok zararli etki gozlenmektedir. Kedinin pati kisminda kimyasal agarmalar, yavru kedinizin gozlerinde akmalar alerjik maddelere karsi bir reaksiyondur.

Mama kabi temizligi en onemlisidir. Deterjan kalintilari ozellikle mama su kaplarinda yiyeceklere bulasmakta, bu da ilerleyen yillarda kopeginizin veya kedinizin sagligini tehdit etmektedir. Bu sebeple oyuncak, mama kabi gibi direkt agza temas eden urunlerde evcil hayvaniniza uyumlu ozelliklere sahip deterjanlar tercih edilen olmalidir.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık