ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Mayýs 2024, 10:50   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Neden kopegime oyuncak almaliyim?

Kopeklerin oyuncaklarla oynamayi sevdigini hepimiz biliyoruz. Ancak onlarin genel sagliklari ve davranislari uzerindeki etkilerini tam anlamiyla bilmiyor olabiliriz. Oyuncaklar, evcil dostlarimiz icin sadece bir vakit gecirme araci degil, fiziksel sagliklarina ve zihinsel becerilerine de katki saglayan cok yonlu objelerdir.



Oyuncaklarin Kopekler Uzerindeki Olumlu Etkileri Nelerdir?


Kopekler son derece hareketli hayvanlardir, enerjilerini atabilmek icin her gun belli bir sure fiziksel aktiviteye ihtiyac duyarlar. Kopek oyuncagi ise bu ihtiyaci fazlasiyla karsilar. Oyuncaklarin sagladigi zihinsel uyarim, kopeginizi 30 dakikalik bir yuruyuse cikarmaktan daha hizli yoracaktir. Bunun yani sira, yuruyuse cikmak veya bahcede oynamanin disinda kopeginiz icin faydali bir ek egzersiz olacaktir. Kopekler, kedilerin tam tersine, uzun sure yalniz kalmaktan hoslanmazlar. Eger is veya farkli zorunlu sebeplerle gun icinde cok yogun oluyor ve kopeginizle yeteri kadar vakit geciremiyorsaniz oyuncaklardan yardim alabilirsiniz. Evde olmadiginiz zamanlarda ona aldiginiz oyuncaklarla oynayarak vakit geciren kopeginiz hem kendini yalniz hissetmeyecek hem de siz olmadan da eglenebilecegini ogrenecektir. . Fiziksel uyarim kadar zihinsel uyarim da oldukca onemlidir. Kopeginize; kesfetmeye, arayip bulmaya ve basarili oldugunda odul kazanmaya dayali bir oyuncak aldiginizda hem zihinsel hem de davranissal becerilerini gelistirmeye katkida bulunmus olursunuz.

Cigneme oyuncaklari kopeginizin vakit gecirmesini saglamakla kalmaz, dis ve dis eti sagligi icin de son derece faydalidir. Bir kopegin dislerinin saglikli ve guclu kalmasi icin bir seyler cignemesi gerekir. Kopekler icin ozel olarak gelistirilen cigneme oyuncaklari ise dis ve dis etlerini guclendirme, dis yuzeyini temizleme, plak olusumunu azaltma ve daha taze bir nefes sunma konusunda iyi bir secenek olacaktir. Cigneme oyuncaklarinin bir diger faydasi ise, ozellikle yavru kopeklerin sut dislerinin degisimi sirasinda gorulen cigneme ve dislerini kasima ihtiyaclarini karsilamasidir. Boylelikle elektronik cihazlarinizin kablolari, yastik ve ayakkabi gibi esyalarinizi da korumus olursunuz.



Kopek Oyuncagi Secerken Nelere Dikkat Etmeliyim?



Kopeginizin fiziki olarak boyutu, aktivite durumu, oyun aliskanliklari gibi bircok faktor bir oyuncagin tehlikeli veya faydali olma durumunu etkileyebilir.

Burada oyuncak seciminden once onemli olan bir diger faktor de kopeginizin oyun alanidir. Kopekler kendileri icin tehlikeli olabilecek seylerle oynamaya bayilirlar. Eger etrafta yutabilecegi kucuk nesneler (iplik, dugme, cocuk oyuncagi, toka vb.) varsa oncelikle bunlari kaldirmali ve zarar gormeyecegi bir ortam olusturmalisiniz.

Kopeginiz icin uygun buyuklukte oyuncaklar almak da oldukca onemlidir. Cok kucuk oyuncaklar kolayca yutulabilir veya kopeginizin bogazina takilabilir. Kopeginizin fiziksel yapisina gore fazla buyuk olan ve agzinda tasiyamayacagi oyuncaklar ise zorlanmasina ve ilgisini kaybetmesine neden olacaktir.

Kopeginize yumusak bir oyuncak almak istiyorsaniz yikanabilir ozellikte olmasina dikkat etmelisiniz. Her ne kadar kopek oyuncaklari dayanikli olsa da zaman gectikce oyuncak parcalanir veya yirtilirsa kullanmaya devam etmeyin ve atin. Ayni zamanda yumusak oyuncaklarin ic dolgusu da kopeginizin sagligi acisindan zararli olmayan ve alerjen icermeyen materyallerden uretilmis olmalidir.

Oyun topu ve frizbi gibi interaktif oyuncaklar ve bir nesneyi arayip bulma gibi beraber oynayabileceginiz oyunlar kopeginizle aranizdaki bagin guclenmesini ve kendisini size daha yakin hissetmesini saglayacaktir.

Fiziki ozelliklerini ve genel sagligini gelistirmesini saglayan, iz surme ve arayip bulma becerisini guclendiren ya da zihinsel yeteneklerinin gelismesine olanak saglayan, farkli amaclara hizmet eden oyuncaklar alarak kopeginizin bircok yonden aktif kalmasina yardimci olabilirsiniz.



Aldiginiz farkli cesitlerde oyuncaklarin hepsini bir arada vermek yerine haftalik olarak donusumlu sekilde ortaya cikarmak, kopeginizin oyuncaga karsi olan ilgisini taze tutmakla birlikte, dikkatini tek bir yere yonlendirerek ogrenme hizini da artirmasini saglar.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık