ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Mayýs 2024, 10:19   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Kopek Kokusu Nasil Gider?

Kentsel yasamda kopeklerimizle beraber yasama ve ayni catiyi paylasmada en cok rastlanan problemlerden biri kotu kokudur. Koku genelde kopek sahiplerinin titizliklerine ragmen kolay kolay yok edilemez. Hemen hemen ilk akla gelen yikamaktir ve yikadikca kopek kokusu artar ve koku arttikca kopek yikanir. Bu boyle bir kisir dongudur. Ilk once saglikli bir kopek bakiminda dikkat etmemiz gereken kotu koku odaklarinin temizligidir.



En basta kulaklar koku kaynagi olabilir. Kulak, hava almayan bir organ oldugundan kulak kanalindaki mantar ve enfeksiyonlar pis kokunun kaynagidir. Kulaklarda problem olmadigina dikkat etmek gerekir. Eger varsa, en yakin veteriner hekime basvurmak gerekir. Disler ve agiz koku kaynaklarindandir. Ozellikle tartar dedigimiz dis taslari hem agiz sagligini tehdit eder hem de rahatsiz edecek kadar kotu kokarlar. Deri uzerindeki yara odaklari da pis kokunun sebebi olabilir. Kopeginizin kotu kokusunun giderilmesi icin derinin taranmasi, eger yara ya da deride islak, anormal yerler varsa bunlar icin veteriner hekime basvurmanizi tavsiye ederiz.


Kopeklerde kokuyu etkileyen yukaridaki anormal durumlar disinda beslenme, hatali sampuan kullanimi ve sIk yikama gelir. Kopeginiz, deri ve tuy yapisina uygun sampuanla en az 20-30 gunde bir yikanmalidir. Kaliteli kuru mama her zaman kokunun azalmasina yardimci olacaktir. Kopek parfumleri kokunun kontrol altina alinmasina etkilidir. Son zamanlarda enseye damlatilan ve etkisi en baslarda 1 hafta olup ilerleyen uygulamalarda aylik olarak kullanilan ense damlalari mevcuttur. Kuru sampuanlar kopeklerde kokunun onlenmesine ve temizligine yardimci olurlar.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık