|
Kayıt ol | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Günün YemeğiPatatesli karnıyarık
Malzemeler: 6 adet orta boy patates 250 gram kıyma 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil biber 1 adet domates 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Sosu için: 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su Patates ve kıymanın bir araya geldiği yemekleri sevenler için nefis bir karnıyarık yorumu geldi. Kış sofralarına yakışır. Nasıl Yapılır? Kıymalı harç için yağ ilavesiyle kıymayı kavurun. Üzerine soğanları ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Doğradığınız domatesleri, salçayı ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin ve ocaktan alın. Patateslerin kabuklarını soyup orta kısımlarını oyun ve kararmaları için suda bekletin. Ardından kurulayıp kızgın yağda hafifçe kızartın bir fırın kabına dizin. İçlerini kıymalı harçla doldurun, üstlerine domates dilimleri yerleştirin. Sosu için sıcak suyun içine tuz ve salçayı ekleyip karıştırın ve patateslerin tabanına sosu dökün. Bir yağlı kağıdı suyla ıslatıp üzerini kapatın ve 190 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 30 dakika pişirin. Ardından yağlı kağıdı üzerinden alın ve 10 dakika da üzeri açık pişirin. Ellerinize sağlık. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|||||
Konu Başlığı | Konu Bölümü | Son Yorum Yapan | Yorum Sayısı | Görüntülenme Sayısı | Konu Tarihi |
![]() |
Son Dakika Haberler | 0 | 10 | 14 Temmuz 2025 11:41 | |
![]() |
Son Dakika Haberler | 0 | 8 | 14 Temmuz 2025 11:37 | |
![]() |
Son Dakika Haberler | 0 | 5 | 14 Temmuz 2025 11:32 | |
![]() |
Son Dakika Haberler | 0 | 6 | 14 Temmuz 2025 11:27 | |
![]() |
Son Dakika Haberler | 0 | 5 | 14 Temmuz 2025 11:25 |
![]() |
Eklenen Etiketler |
günün yemeği, kolay tarifler, lezzetli tarifler, patates, patatesli karnıyarık, yemek tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
Tasarım : |
FB Bilgilendirme |
Powered by vBulletin ® Version 3.8.6 Copyright © 2000 - 2024 Jelsoft Enterprises Ltd. Forumda Düzenli Olarak Virüs Taraması Yapılmaktadır Son Güncelleme : 23.06.2025 |
|