|
Kayıt ol | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kurban etini dinlendirmeden tüketmeyinKurban Bayramı’nda yapılan en büyük hatalardan biri de etin kesimden hemen sonra tüketilmesi olduğunu belirten uzmanlar, oysa etin en az 24 saat dinlendirilmesi, hem sindirim sağlığı hem de etin kalitesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. (İHA)- Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin sıcağı sıcağına tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, etin en az 1 gün dondurucuda bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ciğerli, "Beslenme düzenimizdeki değişikliklere karşı tedbir alınmazsa, bazı sağlık problemleri yaşanabilir. Bu problemlerin başlıcaları sindirim güçlüğü, kabızlık, mide rahatsızlıkları, tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı gibi sağlık sorunlarıdır. Kurban Bayramı’nın en önemli özellikleri arasında kavurma, tatlı ve çikolata ikram edilmesi vardır. Et, vücudumuzun yapı taşı olan proteinlerin en önemli kaynağıdır. İçerdiği iyi kalitedeki proteinlerin yanı sıra yağ, minerallerden demir, magnezyum, çinko ve vitaminlerden B12, B6, B1 ve A vitaminlerini içerir. Fakat kırmızı et, C ve E vitaminini içermez. Bu sebeple etin sebzelerle pişirilmesi veya yanında sebzelerin de tüketilmesi, sağlıklı beslenme için gereklidir ve önemlidir" dedi.En sağlıklısı ızgara ve haşlamaUzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, ızgara veya haşlamanın sağlıklı pişirme yöntemleri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;"Bu iki teknikle yapılan et yemeklerinin yanında bol yeşillikli ve limon soslu, az yağlı salatalar veya etli sebze yemekleriyle birlikte tercih edilmesi gerekir. Kavurma ve kızartma yöntemiyle pişirilen et yemeklerini mümkün olduğunca az tüketmek sağlık açısından daha doğrudur. Çünkü bu iki yöntemle hazırlanan yemekler hem sindirim açısından zorluklara yol açar hem de vücudumuzda vitamin ve mineral kaybına yol açarlar. Kesilen etler de derin dondurucuda 1 gün bekletilmelidir. Etler, küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk bölümünde eksi 2 derecede 5 gün veya derin dondurucuda eksi 18 derecede 3 ay saklanabilir. Et potansiyel riskli besin olduğu için çözdürüldükten sonra hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Çözdürülecek etin kolaylıkla bozularak zararlı hale gelmesini önlemek için oda ısısında açıkta değil, derin dondurucudan çıkartıldıktan sonra buzdolabında alt raflarda çözdürülmesi sağlanmalıdır." ![]() Forum Bizim: Sağlık Dünyasının Nabzını Tutan Platform Kurban etini dinlendirmeden tüketmeyin Haberleri İçin Takipte Kalın Sağlık, hayatımızın en önemli unsurlarından biri. Yeni tedavi yöntemlerinden küresel sağlık politikalarına, hastalıklarla ilgili araştırmalardan sağlıklı yaşam ipuçlarına kadar pek çok gelişme hızla yaşanıyor. Türkiye’de sağlık sektörünü yönlendiren kurumlar ve Sağlık Bakanlığı’nın duyuruları büyük önem taşırken, güncel sağlık haberlerine erişmek isteyenler için güvenilir kaynaklar her zamankinden daha değerli hale geldi. İşte tam da bu noktada Forum Bizim, sağlık haberleri arayan herkes için bilgi dolu bir merkez olarak öne çıkıyor. En Güncel Sağlık Haberlerine Anında Ulaşın Forum Bizim, sağlıkla ilgili en yeni gelişmeleri takip eden ve paylaşan dinamik bir platformdur. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları, hastalıklarla ilgili en son araştırmalar, yeni tedavi yöntemleri, ilaç sektöründeki yenilikler ve sağlıklı yaşam önerileri gibi konular sitede hızla yayınlanır. Sağlık dünyasındaki değişimleri yakından izleyen Forum Bizim, sadece haberleri sunmakla kalmaz; aynı zamanda sağlık politikaları ve koruyucu hekimlik üzerine derinlemesine analizler paylaşarak bilinçli bir tartışma ortamı yaratır. Sağlıkla İlgilenen Herkes İçin Bir Buluşma Noktası Google aramalarında sağlık haberleri yazan herkesin aradığı bilgiye ulaşmasını hedefleyen Forum Bizim, doktorlardan sağlık çalışanlarına, hastalıklara dair bilgi arayan bireylerden sağlıklı yaşam önerileri isteyenlere kadar geniş bir kitleye hitap eder. Sitede yer alan haberler, forum tartışmaları ve yorumlar sayesinde ziyaretçiler, sağlık dünyasının nabzını tutan aktif bir topluluğun parçası olma fırsatını yakalarlar. Neden Forum Bizim? Güncellik: Sağlık dünyasındaki en son gelişmelere anında erişim. Derinlemesine Analiz: Sağlık politikaları, koruyucu hekimlik ve yeni araştırmalar hakkında uzman yorumları. Topluluk: Sağlıkla ilgilenen herkesin bilgi paylaşabileceği, etkileşimde bulunabileceği bir alan. Sağlık Bakanlığı Odaklı İçerikler: Bakanlığın duyuruları, projeleri ve açıklamaları hakkında doğru ve güvenilir bilgi sunma hedefi. Sağlığı yakından takip etmek ve güvenilir bilgilerle donanmak isteyen herkes için Forum Bizim en doğru adres! saglik haberleri ,Kurban etini dinlendirmeden tüketmeyin saglik haberi , Alıntı Link: Göster ![]() |
|
![]() |
![]() |
|||||
Konu Başlığı | Konu Bölümü | Son Yorum Yapan | Yorum Sayısı | Görüntülenme Sayısı | Konu Tarihi |
![]() |
Hayvanlar Alemi | AzeL | 0 | 3 | 12 Haziran 2025 14:48 |
![]() |
Hayvanlar Alemi | AzeL | 0 | 3 | 12 Haziran 2025 14:48 |
![]() |
Hayvanlar Alemi | AzeL | 0 | 7 | 12 Haziran 2025 14:48 |
![]() |
Hayvanlar Alemi | AzeL | 0 | 2 | 12 Haziran 2025 14:48 |
![]() |
Hayvanlar Alemi | AzeL | 0 | 2 | 12 Haziran 2025 14:48 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
Tasarım : |
FB Bilgilendirme |
Powered by vBulletin ® Version 3.8.6 Copyright © 2000 - 2024 Jelsoft Enterprises Ltd. Forumda Düzenli Olarak Virüs Taraması Yapılmaktadır Son Güncelleme : 24.05.2025 |
|