ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Sağlık Köşesi > Genel Sağlık
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14 Mayıs 2024, 11:46   #1
Ada Çevrimdışı
 
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2024
Üye No: 193
Mesajlar: 3,034
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 1999
Beğendikleri: 1651
@Ada
Standart Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzama tedavisi, belirtilerin ciddiyetine, tipine ve kişinin özel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Ancak temel prensipler cilt bakımı, kaşıntı kontrolü ve inflamasyonu azaltmayı içerir. İşte egzamaya iyi gelen bazı yöntemler:

Cilt Bakımı: Cilt bakımı egzamanın yönetilmesinde kritik bir rol oynar. Nazik temizlik, ılımlı su ve yumuşatıcı sabun kullanımı, cilt kuruluğunu ve tahrişi azaltabilir.
Nemlendiriciler: Parfüm içermeyen ve alkol içermeyen nemlendiriciler cildi nemlendirmeye yardımcı olur ve kuruluğu azaltır. Günde birkaç kez nemlendirici kullanmak egzamanın kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.
Kortikosteroid Kremler: Doktorun önerdiği kortikosteroid kremler, inflamasyonu hafifletmek ve kaşıntıyı azaltmak için kullanılır. Ancak, bu ilaçlar uzun süreli kullanılmamalı ve doktorun yönlendirmelerine uyulmalıdır.
Antihistaminikler: Kaşıntıyı hafifletmek için doktor tarafından reçete edilen antihistaminik ilaçlar kullanılabilir.
Alerjenlerden Kaçınma: Egzama tetikleyicileri tanımlamak ve bunlardan kaçınmak, semptomların hafiflemesine yardımcı olabilir.

Işıksal ve Yeni Tedaviler: Bazı vakalarda, UV ışığı terapisi veya yeni biyolojik ilaçlar gibi özel tedavi yöntemleri gerekebilir. Bu tedaviler sadece bir dermatoloji bölümlerindeki uzman dermatologlar tarafından önerilmelidir.








 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık