ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Genel Bilgileri > Hobiler > Fotoğrafcılık
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Mayıs 2024, 11:48   #1
Ada Çevrimdışı
 
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2024
Üye No: 193
Mesajlar: 2,425
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 1891
Beğendikleri: 1548
@Ada
Standart Makro fotoğrafçılığı nedir?




Makro fotoğrafçılığı nedir?

Makro fotoğrafçılığı, bir nesneyi gerçek hayattaki boyutundan çok daha büyük haliyle göstermekle -küçük bir şeyin çok yakından fotoğrafını çekmekle- ilgilidir.
Beş x yedi inç boyutlarındaki bir fotoğrafta tam kare çekilen bir böcek ve bir patlamış mısır tanesinin dört inçlik ürün çekimi onları gerçek boyutlarının çok üzerine çıkarır; bunların her ikisi de makro fotoğrafçılığına örnektir. (Bu önerme mikroskop ile çekilen fotoğraflar için geçerli olsa da makro dünyasının ötesine geçerek fotomikrografiye veya mikroskobik öğelerin fotoğraflarına kadar ulaşır.)

akro fotoğrafçılığında, bildiğiniz dünya ortadan kalkar ve yeni bir dünya ortaya çıkar.





Long, "Buzdolabı başlamak için çok uygun bir yerdir" diyor. "Çok yaklaştığınızda kırmızı meyveler büyüleyicidir. Dokuları muhteşemdir ve üstlerinde tüyler vardır. Aşırı yüksek bir büyütme seviyesi ile bir patlamış mısır tanesinin fotoğrafını çektim ve çok büyük bir et parçasına ya da Mars'ın yüzeyine benzedi."



Fotoğrafçılık için genel olarak geçerli olduğu üzere, fotoğraflarınızda ne aradığınızı anlama becerinizi ateşleyen şey araştırmadır. Bu yeni ve gizemli dünyaya ne kadar çok girerseniz neyi belgelemek istediğinizi o kadar çok bilirsiniz.



Bir makro fotoğrafı iyi yapan nedir?

"Bir makro fotoğrafı harika yapan, tüm mükemmel fotoğrafları mükemmel kılanla aynı şeydir" diyor Long. "Fotoğrafçının işi her zaman kadrajı düzenlediğinden ve alan derinliği, hareketi durdurma gücü ve ışık ve gölge kontrolü gibi, sahip oldukları tüm ifade mekanizmalarını kullandığından emin olmaktır. Böylece, fotoğrafa bakan kişi fotoğrafın konusunun ne olduğunu anında anlayabilir."

"Bence makro fotoğrafçılığının en zor yanı aslında önceden gözünde canlandırmak; iyi bir makro nesnesinin ne olabileceğini fark etmeyi öğrenmek."
Ancak perspektifinizi bu kadar hassas bir şekilde ayarlamak zorunda olduğunuzda, doğru nesneleri ve açıları bulmanız gerçekten zor olabilir.





Long, "Bence makro fotoğrafçılığının en zor yanı aslında önceden gözünde canlandırmak; iyi bir makro nesnesinin ne olabileceğini fark etmeyi öğrenmek" diyor. "Çünkü makro düzeye indiğinizde her şey gerçek dünyada olduğundan tamamen farklı görünüyor. Harika bir makro konusunun önünde oturup bunun hiç farkında olmayabilirsiniz."



Gözünüz makro nesnelerini fark edecek şekilde geliştikçe (Long "Neyin iyi bir konu oluşturacağını, en iyi açının hangisi olacağını anlamaya başlamadan önce çok sayıda makro çekim yapmanız gerekir," diyor), bu uzmanlık becerisiyle ortaya çıkan belirli zorlukları görmeye başlayacaksınız.







 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık