ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi > Evcil Hayvanlar
Kullanýcý Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29 Nisan 2024, 08:43   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,596
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4339
Beðendikleri: 1106
@CeReN
Standart Kediler Neden Kendini Yalar?

Kediler yasamlari boyunca uyanik olduklari zamanin neredeyse yarisini kendilerini temizleyerek harcarlar. Kedilerim dillerinin yuzeyine dikkatle bakilinca tirtikli bir yapi gozlenir. Dillerinin yuzeyinde bulunan ve papilla adi verilen sert cikintilar sayesinde killarinin arasinda bulunan kirleri de rahatlikla temizleyebilirler.

Kediler sadece kendilerini degil yakinindaki kedileri de temizleyebilir. Bu hareketle aslinda kediler birbirlerine guvendiklerini gosterirler ve boylece aralarindaki bag daha da guclenir.

Kedilerinin surekli kendini yalamasi genellikle temizlik amaclidir. Dillerindeki cikintili duzey sayesinde zararli parazitleri ve onlarin biraktigi yumurtalari tuylerinden uzaklastirir. Cats Protection’a gore kedilerin kendini yalama sebeplerinin bir nedeni de genellikle yalamanin vucudun hormonlarindan biri olan endorfin salgilamasidir.
Kedilerin kendilerini sIk sIk temizlemelerinin bir diger sebebi de psIkolojiktir. Onlarin yasamlarindaki ufak degisIklikler bile stres altinda kalmalarina sebep olurken bu surecte yine kendilerini yalama egilimine girerler. Yasadiklari ortamin degismesi, tanidigi insanlardan uzun zaman ayri kalmalari, eve baska bir hayvanin gelip onunla yasamasi gibi durumlarda stres durumlarinda kendilerini yalarlar. Boyle durumlarda kendilerini temizlemek onlari sakinlestirir ve rahatlatir.


Kaynak: https://www.bilgiustam.com/kediler-neden-kendini-yalar/





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık