|
Kayıt ol | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Özbek Pilavı TarifiÖzbek Pilavı Tarifi ![]() Malzemeler 2 Su Bardağı Duru Baldo Pirinç 700 G Kuzu Eti 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Orta Boy Soğan 5-6 Diş Sarımsak 4 Orta Boy Havuç 4 Su Bardağı Sıcak Su Tuz Kimyon Tarçın Hazırlanışı Tencereye ayçiçek yağını alın ve iri iri doğranmış olan kuzu etlerini ekleyip yüksek ateşte kavurun. Kavrulan etlere sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını geniş bir tencerede eritin küçük küçük doğradığınız soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Ardından kibrit çöpü boyutundan doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Pişirdiğiniz etleri suyu ile birlikte tencereye dökün ve üzerine ılık suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyin. Suyunu kontrol edin. Sarımsakları tencerenin orta kısmına yerleştirin tuz ve baharatlarını ekleyip pilavı karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin. Pilavı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
|
![]() |
![]() |
|||||
Konu Başlığı | Konu Bölümü | Son Yorum Yapan | Yorum Sayısı | Görüntülenme Sayısı | Konu Tarihi |
![]() |
Merhaba! Beni Tanıyor Musun? | CeReN | 4 | 88 | 20 Mayıs 2024 08:32 |
![]() |
Merhaba! Beni Tanıyor Musun? | CeReN | 4 | 88 | 20 Mayıs 2024 08:30 |
![]() |
Haftanın Konuğu | CeReN | 60 | 1349 | 20 Mayıs 2024 01:33 |
![]() |
Haftanın Konuğu | SenSedim | 10 | 329 | 20 Mayıs 2024 01:28 |
![]() |
Son Dakika Haberler | Sevda | 2 | 85 | 19 Mayıs 2024 10:05 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
Tasarım : |
FB Bilgilendirme |
Powered by vBulletin ® Version 3.8.6 Copyright © 2000 - 2024 Jelsoft Enterprises Ltd. Forumda Düzenli Olarak Virüs Taraması Yapılmaktadır Son Güncelleyen : 24.04.2025 |
|