ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > WebMaster E-Ticaret > Webmaster Genel > CSS Dersleri
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09 Mayıs 2024, 14:41   #1
Ada Çevrimdışı
 
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2024
Üye No: 193
Mesajlar: 3,034
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 1999
Beğendikleri: 1651
@Ada
Standart CSS Kullanmanın Avantajları

CSS Kullanmanın Avantajları

Bir web sitesinin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların kusursuz bir arayüz üzerinde işlem yapabilmesi için iyi bir ön çalışmaya ihtiyaç vardır. Site haritasının ve arka planda çalışan uygulamaların doğru bir şeklide çalışması kadar site tasarımının da UI/UX düzenine uygun biçimde düzenlenmesi gerekir. İşte bu noktada CSS kullanımı sana büyük bir esneklik sağlar. CSS’in web sitesi veya mobil uygulama geliştiricilerine sağladığı temel avantajlar şunlardır:

Yüksek Web Sitesi Hızı
Pure CSS veya hafif bir CSS kütüphanesi ile kodlanmış bir web sitesi yüksek açılış hızlarına ulaşabilir. Temel bir HTML şablonu üzerine konumlandırılan CSS yapısı ön yükleme sürelerini azaltarak web sitesinin çok daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlar.

Tutarlı Tasarım Şeması
En modern tasarım şemalarını kullanan CSS işaretleme dili, farklı efektlerin ve görsel ögelerin sorunsuz bir şekilde tasarlanmasına imkân tanır. Zarif, sade ve pratik tasarım yapısı, kullanıcı dostu web siteleri tasarlayabilmeni de kolaylaştırır.

Pratik Bakım Süreci
Sistematik bir şekilde kodlanan CSS dosyası sayesinde yazı fontundan arka plan renklerine, banner eklentilerinden navigasyona kadar bir web sitesinin veya uygulamanın tüm tasarım öğelerini zahmetsizce güncelleyebilmek ve değiştirmek mümkün olur.

Farklı Cihazlarla Tam Uyumluluk
Responsive tasarıma olanak tanıyan CSS; TV, monitör, laptop, tablet ve akıllı cep telefonu gibi farklı cihazlar için özel olarak kodlama yapabilmeni sağlar. Tüm cihazlar için tam uyumlu tasarım yapabilmek ise web sitenden aldığın verimi ve performansı en üst noktaya taşır.

Kullanım Kolaylığı
CSS de tıpkı JavaScript gibi yazılan tüm kodları herhangi bir tarayıcı üzerinden ayrıntılı bir şekilde incelemeyi ve optimize etmeyi mümkün hale getirir.

Sen de CSS konusunda uzmanlaşmak ve çok yönlü bir Front-End developer olmak için Techcareer.net tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Bootcamp eğitimlerine katılabilirsin. Adaylara ve uzmanlık alanlarına uygun olarak açılan Bootcamp’ler sayesinde kariyer basamaklarını hızla tırmanabilir, sana en uygun iş ilanları için CV’ni zenginleştirebilirsin.


www.forumbizim.com






 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık