ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > WebMaster E-Ticaret > Webmaster Genel > CSS Dersleri
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09 Mayıs 2024, 14:36   #1
Ada Çevrimdışı
 
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2024
Üye No: 193
Mesajlar: 3,034
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 1999
Beğendikleri: 1651
@Ada
Standart En Çok Kullanılan CSS Kodları ve İşlevleri

En Çok Kullanılan CSS Kodları ve İşlevleri

Türkçeye katmanlı stil şablonları veya basamaklı stil sayfaları olarak çevrilen CSS (Cascading Style Sheets) günümüz web tasarımının olmazsa olmazları arasında yer alır. HTML ile hazırladığın bir belgeyi görsel olarak biçimlendirmek için kullanabileceğin CSS, web sitelerinin ve uygulamalarının görünümünü kontrol etmene olanak tanır. Front-End web geliştiricilerin yakından tanıdığı CSS kodları, katmanlı yapısı sayesinde komplike stiller oluşturmak ve görsel optimizasyon sorunlarını gidermek için de sıklıkla kullanılır.

Bir işaretleme dili olan CSS, diğer programlama dillerinden farklı olarak yazılan kaynak kodları değiştirmez, sadece onları farklı şablonlar üzerinden biçimlendirir. Dolayısıyla CSS kullanımı web sitesindeki ana iskeleti, algoritma yapısını ve genel yazılım mantığını etkilemez. CSS’i usta bir terzinin giysi üzerindeki dokunuşları olarak düşünebilirsin. CSS işaretleme dilini bir makas gibi kullanabilen yazılımcı da internet sitesi veya mobil uygulama üzerindeki uyumsuzlukları kırparak giderebilir, sayfa boşluklarını ve renk tonlarını dilediği gibi ayarlayabilir.


www.forumbizim.com






 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık