ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Bilgisayar, İnternet, Teknoloji, Ağ > Oyun Dünyası > Bilgisayar Oyunları
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 3 Post By Seda
 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 Nisan 2024, 12:18   #1
 
Seda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 10 Nisan 2024
Üye No: 310
Mesajlar: 326
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web: Arkadasca.Net
IRC: Arkadasca.Net
FM:
Aldığı Beğeni: 283
Beğendikleri: 192
@Seda
Standart Final fantasy viii



Final Fantasy 8 Hikayesi
FF8 hikayesi, Squall ve Seifer, Balamb Garden'ın dışında antrenman yaparken kavga ettikleri sıra başlar. Bu sırada Galbadia Cumhuriyeti, Dollet Düklüğü'nü işgal ederek Dollet'i SeeD'e işe almaya zorlar.
Okul, görevi öğrencileri için bir final sınavı olarak kullanır; eğitmeni Quistis'in yardımıyla Squall, görevin ön koşulunu geçer, Seifer ve Zell ile gruplanır. Selphie, Seifer'ın emirlere itaat etmemesi ve ekibini terk etmesi üzerine görev ortasında yerini alır. SeeD, Galbadian ilerlemesini durdurur; Squall, Zell ve Selphie, SeeD statüsüne mezun olur, ancak Seifer itaatsizliği nedeniyle disiplin cezasına çarptırılır.


Mezuniyet partisi sırasında Squall, kişiliği kendisinin tam tersi olan Rinoa ile tanışır. Galbadia işgali altındaki Timber'da Rinoa'nın direnişine yardım etmek üzere Zell ve Selphie ile görevlendirilen Squall, Galbadia'nın son düşmanlıklarının arkasında Büyücü Edea'nın olduğunu öğrenir. Garden'ın emriyle Squall ve Rinoa, Quistis ve Irvine'in de katıldığı yoldaşları Edea'ya suikast girişiminde bulunur. Çabalar sırasında, Squall'ın ekibi ayrıca Seifer'ın Edea'nın ikinci komutanı olmak için Garden'dan ayrıldığını öğrenir. Edea, girişimi atlatır, Squall'ı bir buz parçasıyla omzundan bıçaklar ve grubu alıkoyar.


Hikayenin Devamında
Squall'ın ekibi kaçtıktan sonra, Edea misilleme amaçlı bir füze saldırısıyla Trabia Garden'ı yok eder ve Balamb Garden'a saldırmaya hazırlanır. Squall'ın ekibi Balamb Garden'a döner ve füzelerden kaçmak için mobil işlevlerini etkinleştirirken Selphie fırlatmayı geciktirir. Ancak bahçe kontrol edilemez ve Fishermans' Horizon'daki rıhtıma çarpar. Garden onarılırken Galbadia, Balamb Garden'da kalan Ellone adlı bir kızı aramak için kasabayı istila eder.

Ellone ayrılmadan önce, tarihi değiştirmek için boş bir çabayla Squall ve ekibini 17 yıl önce geçen geçmişe dönüşlere gönderdiğini açıklar. Sahneler, Laguna ve arkadaşlarının Galbadian askerinden köy koruyucusuna bir Estharian direnişinin liderine evrimleşmesi üzerine odaklanıyor. Ellone sonunda dünyanın teknolojik süper gücü Esthar'a kaçar.



Bu arada Squall, Cid'in kendisini SeeD'nin yeni lideri olarak ataması ve Rinoa'ya artan cazibesi gibi devam eden gelişmelerin körüklediği kişisel endişeleriyle yüzleşir. Squall ve yoldaşları, Seifer ve Ellone ile birlikte hepsinin Edea tarafından işletilen bir yetimhanede büyütüldüklerini öğrenirler; nihai ayrılıktan sonra, Koruyucu Güçleri kullanmaları nedeniyle hafıza kaybı geliştirmişlerdir. Cid ve Edea, öncelikle yozlaşmış büyücüleri yenmek için Garden ve SeeD'i kurmuş

Rinoa, Esthar'ın uzay istasyonunda tedavi edilirken Ultimecia, Adel'i yörüngesel bir hapishaneden kurtarmak için onu kullanır. Ultimecia daha sonra Seifer'a Lunatic Pandora tesisini etkinleştirmesini emrederek, Adel'in çevreleme cihazını gezegene gönderen bir Ay Çığlığını kışkırtır. Adel'i bir sonraki ev sahibi olarak seçen Ultimecia, Rinoa'yı uzayda terk eder. Squall onu kurtarır ve terk edilmiş bir yıldız gemisiyle gezegene dönerler ve romantik bir anı paylaşırlar; Ellone kısa bir süre sonra Galbadia tarafından yakalanır.

İnişten sonra, grup şimdi Esthar Başkanı olan Laguna ile karşılaşır; Dr. Odine'nin Ultimecia'nın kendi şartlarına göre zaman sıkıştırmasına izin verme planını açıklar, böylece Ellone SeeD'i Ultimecia'nın zaman dilimine gönderebilir. Lunatic Pandora'da Squall'ın takımı Seifer'ı yener, Ellone'yi kurtarır ve Adel'i öldürür; Ultimecia, Rinoa'ya sahip olur ve döküm zamanı sıkıştırmasına başlar. Ellone, Squall'ın ekibini Ultimecia'nın zaman sıkıştırması tam olarak sağlanamadan şiddetli bir savaşta yenildiği çağına gönderir.

MaquSa, iÇRe ve KivanC bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık