ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Saðlýk Köþesi > Aðýz ve Diþ Saðlýðý
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26 Ekim 2023, 13:35   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Dis Fircasi Kullanimi

Saglikli dis ve dis etlerine sahip olmak, herkesin icin oldukca onem teskil eder. Dis ve agiz sagligini korumak adina farkinda olunmadan cesitli hatalar yapilabilir. Bu hatalar arasinda en yaygini ise; dis fircasini yanlis tercih etmektedir.

Bu durumda disler duzenli olarak fircalanmasi, dis ve dis etlerinin saglikli kalmasina yardimci olamaz. Ornek olarak sayet hassas dis ve dis etleri mevcut ise ya da ortodontik tedavi goruyorsaniz, kullanmaniz gereken dis fircasi farkli olmaktadir.

Dogru dis fircalama teknigi nasil olmalidir?

Disler fircalanirken, dis ve dis etlerine paralel hizada dairesel hareketler ile fircalama islemi gerceklestirilmelidir. Dis fircalamasi esnasinda, dislere ya da dis etlerine cok hafif ya da cok kuvvetli baski yapilmamalidir. Fircalama, tamamen dairesel hareketlerle saglanmalidir. Dis etlerinden itibaren, dise ve agiz bosluguna dogru fircalama devam etmelidir. Sag, sol ve alt cene disleri ayri ayri fircalanmalidir. Dislerin fircalanmasi tamamlaninca, dil de firca ile supurulmelidir. Dil sirtindan itibaren, one dogru fircalama islemi tamamlanmalidir.

Disler gunde en az iki defa, iki dakika boyunca etkin ve dogru yontemlerle fircalanmalidir. Disin tum yuzeylerinin fircalandigina emin olunmalidir. Sabah, kahvaltidan yarim saat sonra disler fircalanmali ve gece, uyumadan once fircalama islemi tekrarlanmalidir.

Agiz yapisina uygun dis fircasi nasil secilmelidir?

Dis fircasi tercihi, kisiye ozeldir. Bu sebeple de uygun ve ideal dis fircasi icin mutlaka bir dis hekiminden oneri almak gerekmektedir. Ancak genellikle; kucuk basli ve orta sertlikte fircalar tercih edilmelidir. Bunun disinda dis fircasinin sapi rahat bir kullanim saglamak icin esnek olmalidir.

Dis fircalari cok sert ya da cok yumusak olmamalidir. Sert killi fircalar, dislerde asinmaya yol acacagi icin curume ve dis eti sorunlarina yol acabilir.


Kaynak: https://www.saglikbilgisi.com/dis-fircasi-kullanimi/





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık