ForumBizim.Com

ForumBizim.Com (https://www.forumbizim.com/)
-   Ağ, Network ve Networking (https://www.forumbizim.com/ag-network-ve-networking/)
-   -   Teknoloji Sektöründe Kadın Olarak Zirveye Nasıl Çıkarsınız? (https://www.forumbizim.com/ag-network-ve-networking/10006-teknoloji-sektorunde-kadin-olarak-zirveye-nasil-cikarsiniz.html)

Ada 19 Nisan 2024 17:59

Teknoloji Sektöründe Kadın Olarak Zirveye Nasıl Çıkarsınız?
 
Teknoloji Sektöründe Kadın Olarak Zirveye Nasıl Çıkarsınız?

Teknoloji sektöründe bir kadınsanız, tebrikler — bütün engellere rağmen başardınız.

Avrupa’da teknoloji sektörü son dönemde %43’lük bir istihdam artışı görse ve 2030’a kadar her yıl %5’ten fazla büyüyeceği tahmin edilse de, Avrupa şirketlerinde kadınlar hala teknoloji çalışanlarının yalnızca %22’sini oluşturuyor ve üst düzey rollerde daha da az temsil ediliyorlar.

Teknoloji sektöründeki bu çeşitlilik eksikliği zaman zaman sizi pes edecek noktaya getirse de, şirketler kadın teknoloji liderlerinin değerini anlamaya başladıkça BT'deki kadınlar için işler nihayet yoluna giriyor gibi görünüyor.

Fortune 500 listesindeki Avrupa şirketlerinin %63’ünden fazlası BM’nin 5 no.lu Sürdürülebilir Kalkınma Amacını benimseyerek cinsiyet eşitliğini sağlama taahhüdünde bulundu. İşletmeleri eşitlik için çaba göstermeye iten şey ne olursa olsun, araştırmalar kadınların lider rollere yerleştirilmesinin ne kadar faydalı olabileceğini işletmelerin görmesini sağladı. En az %30’u kadınlardan oluşan yönetim ekipleri, %10’dan az kadın bulunanlardan daha iyi performans gösteriyor ve cinsiyet çeşitliliği içeren yönetim ekiplerine sahip şirketlerin ortalamanın üzerinde kârlılığa ulaşma şansı %25 daha yüksek.

“Avrupa’da teknoloji hala erkek egemen bir sektör olsa da bazı değişim işaretleri mevcut. Giderek daha fazla kadın teknoloji sektörüne giriyor ve şirketler cinsiyet klişelerini ve önyargılarını gidermek için birlikte ciddi çaba sarf ediyor.”

Teknoloji sektöründeki kadın azlığı nedeniyle şirketler kadın adaylara büyük değer veriyor. Eşitsizlik hâlâ bir sorun olsa da, kadınlar artık bu alanda yetersiz temsil ediliyor olmalarını bir rekabet avantajına dönüştürebiliyorlar.

iÇRe 19 Nisan 2024 19:07

Emeğine sağlık 🥰💐

Seda 19 Nisan 2024 19:11

Emegine Saglik


Şu Anki Saat: 23:59

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.